JAC VAN BOMMEL OVERLEDEN

Op donderdag 15 augustus is Jac van Bommel op 88-jarige leeftijd overleden.
Jac was erelid van PADOC en Lid van Verdienste van de WBB. In 2022 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Klik hier voor de rouwkaart

Door gezondheidsproblemen heeft Jac een paar jaar geleden zijn keu al aan de wilgen moeten hangen. Daarna kwam hij nog regelmatig bij PADOC, maar alleen om zijn oude teamgenoten in de WBB competitie aan te moedigen.

In juni 2021, na ruim 50 jaar allerlei bestuurstaken en vrijwilligerswerk te hebben verricht, vond Jac dat de tijd gekomen was om het stokje over te dragen. Zijn laatste bestuurstaak vervulde hij als secretaris van PADOC. Vóór PADOC was hij o.a. actief bij De Pommerance (de voorganger van PADOC), bij de Woerdense Bowling Vereniging (Casey’s) en bij de Filatelisten Vereniging Woerden en Omstreken.

Jac was ook jarenlang een zeer actieve vrijwilliger binnen de WBB. Bij de voorbereiding van een competitie (de pittigste gezamenlijke taak van de beide WBB secretarissen) en in het bijzonder het samenstellen van het competitieboekje was Jac onze 3e man. Jac controleerde alle gegevens en kopij, letter voor letter en cijfer voor cijfer. Er kwam veel geduld, concentratie en precisie bij kijken. Monnikenwerk eigenlijk. Hij was daar heel erg goed in.

Naast de vele uren vrije tijd die Jac hieraan besteedde was hij ook bij een aantal van de de 5-jaarlijkse jubileumtoernooien actief in de organisatie en bij de uitslagverwerking.

Hij was als afgevaardigde van PADOC een trouw bezoeker van de bondsvergaderingen en hij leverde daar vaak een positieve bijdrage. Hij bereidde zich goed voor en voorzag zijn voorstellen of kritiek (namens (PADOC) altijd van duidelijke uitleg en cijfers.

Kortom, de WBB en haar leden hebben veel te danken aan Jac. Daarom is hij in de ALV van juni 2021 ook benoemd tot Lid van Verdienste.

Wij verliezen in Jac van Bommel een gewaardeerd lid en biljartvriend.

Namens het bestuur,
Arjan Swinkels, algemeen secretaris

Geplaatst in Geen categorie.